Dépôt numérique
RECHERCHER

Document quand l'auteur est "Oussalah, Mounia"

Groupement par sans groupement | Centre | Type de document
Nombre de documents archivés : 6.

Oussalah, Mounia; Caillet, Stéphane; Saucier, Linda et Lacroix, Monique ORCID logoORCID: https://orcid.org/0000-0002-2042-4033 (2007). Inhibitory effects of selected plant essential oils on the growth of four pathogenic bacteria: E-coli O157 : H7, Salmonella Typhimurium, Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes Food Control , vol. 18 , nº 5. pp. 414-420. DOI: 10.1016/j.foodcont.2005.11.009.

Oussalah, Mounia; Caillet, Stéphane; Salmieri, Stéphane; Saucier, Linda et Lacroix, Monique ORCID logoORCID: https://orcid.org/0000-0002-2042-4033 (2006). Antimicrobial effects of alginate-based film containing essential oils for the preservation of whole beef muscle Journal of Food Protection , vol. 69 , nº 10. pp. 2364-2369. DOI: 10.4315/0362-028x-69.10.2364.

Oussalah, Mounia; Caillet, Stéphane; Saucier, Linda et Lacroix, Monique ORCID logoORCID: https://orcid.org/0000-0002-2042-4033 (2006). Antimicrobial effects of selected plant essential oils on the growth of a Pseudomonas putida strain isolated from meat Meat Science , vol. 73 , nº 2. pp. 236-244. DOI: 10.1016/j.meatsci.2005.11.019.

Oussalah, Mounia; Caillet, Stéphane et Lacroix, Monique ORCID logoORCID: https://orcid.org/0000-0002-2042-4033 (2006). Mechanism of action of Spanish oregano, Chinese cinnamon, and savory essential oils against cell membranes and walls of Escherichia coli O157 : H7 and Listeria monocytogenes Journal of Food Protection , vol. 69 , nº 5. pp. 1046-1055. DOI: 10.4315/0362-028x-69.5.1046.

Oussalah, Mounia (2005). L'effet antimicrobien des films biodégradables à base d'huiles essentielles et le mécanisme d'action de trois huiles essentielles sur des bactéries Gram-positif et Gram-négatif Mémoire. Québec, Université du Québec, Institut National de la Recherche Scientifique, Maîtrise en microbiologie appliquée, 249 p.

Oussalah, Mounia; Caillet, Stéphane; Salmieri, Stéphane; Saucier, Linda et Lacroix, Monique ORCID logoORCID: https://orcid.org/0000-0002-2042-4033 (2004). Antimicrobial and antioxidant effects of milk protein-based film containing essential oils for the preservation of whole beef muscle Journal of Agricultural and Food Chemistry , vol. 52 , nº 18. pp. 5598-5605. DOI: 10.1021/jf049389q.

Cette liste a été générée le Sat Dec 21 11:12:56 2024 EST.